Poradna Skenery


Autor: | Vloženo: 22.11.2015 000 15:31 | Témata: Poradna Skenery

Skenování do formátu pdf

Je možnost skenování přímo do formátu pdf standardní funkcí všech skenerů

  • 23. listopadu 2015 - Oficiální zástupce značky Plustek

    Dobrý den,
    skenování do formátu PDF je záležitost ovládací aplikace. Běžný skener je zařízení, které pouze v určité kvalitě snímá předlohu a tento snímek pak zpracuje aplikace v počítači. Dále existuje univerzální protokol TWAIN (https://cs.wikipedia.org/wiki/TWAIN), který umožňuje ovládat skener i z jiných aplikací, než ke skeneru dodal výrobce, tedy například i aplikací, které umožňují ukládat do PDF formátu.
    Ještě chci upozornit na jednu složitost u PDF formátu dokumentů. V PDF souboru můžete mít dokument uložený jako obrázek, tzn., že jde jen o "snímek" textu, tedy to samé, jako JPG fotografie z digitálního foťáku. Nebo lze naskenovaný text v PDF souboru označit a případně i kopírovat. V takovém případě prošel naskenovaný obrázek ještě programem na rozpoznávání textu (OCR - https://cs.wikipedia.org/wiki/OCR) a text je v souboru uložený také.
    Pokud je pro Vás tedy důležitá možnost skenovat do PDF, hledejte skener, který již od výrobce takový software má, měla by jich být většina. Druhá věc je případná potřeba OCR zpracování, protože takový software již není běžnou součástí softwarové výbavy skenerů.
    Přeji šťastnou ruku při výběru,
    S. Šašek
    ESDATA Family s.r.o.
    Distributor skenerů značky Plustek

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.